Sjednica Upravnog vijeća Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve

Upravno vijeće Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika Vijeća đakovačko – osječkog nadbiskupa mons. dr. Đure Hranića održalo je svoju 2. sjednicu u srijedu, 2. listopada, u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Izvješće o radu Centra u razdoblju od prethodne sjednice podnio je njegov pročelnik, prof. dr. sc. Stjepan Baloban.

Istaknuo je da su napravljene sve potrebne pripreme za realizaciju novih emisija o socijalnom nauku Crkve u programu Hrvatskoga katoličkog radija od listopada ove godine. Emisija Blago socijalnog nauka Crkve emitirat će se svake srijede u 9.30 sati, a emisija Socijalni govor Crkve svakog posljednjeg utorka u mjesecu u 20 sati. Nazočne je upoznao i s poduzetim aktivnostima oko izrade nove mrežne stranice Centra o čemu je detaljnije govorila tajnica Centra dr. sc. Dubravka Petrović Štefanac.

Na sjednici je potom bilo govora o simpoziju o enciklici pape Franje „Laudato si“, enciklici o brizi za zajednički dom, koji bi se trebao održati u prvom kvartalu iduće godine. Članovi Vijeća složili su se da je iznimno važno u našoj crkvenoj i široj društvenoj javnosti upoznavati i promišljati o sadržaju i glavnim smjernicama te važne socijalne enciklike u kojoj papa Franjo upozorava na potrebu promjene ophođenja prema stvorenoj stvarnosti koju nam je Bog Stvoritelj darovao i povjerio na upravljanje.

Posebna pozornost posvećena je promišljanjima i planovima za 6. Hrvatski socijalni tjedan koji bi se trebao održati na jesen iduće godine u Zagrebu na temu Demografija – iseljavanje – migracije. Razmotrena su neka pitanja vezana za termin i konkretno mjesto održavanja te su dane smjernice oko uspostavljanja programskog i organizacijskog odbora toga važnog događaja koji bi trebao okupiti brojne stručnjake kao i predstavnike svih (nad)biskupija iz Hrvatske i dati doprinos promišljanju o tim gorućim pitanjima hrvatske sadašnjosti i budućnosti.

print

Povezane objave

Utvrditi provedbu ugovornih obveza

Tiskovni ured HBK

Intrevju nadbiskupa Puljića za njemački ‘Die Tagespost’

Tiskovni ured HBK

Biskup Palić na susretu generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija

Tiskovni ured HBK